Lees hier alles over aartsengelen

engelen kaartenAartsengelen, wellicht heb je daar al eens eerder iets over gehoord, of wellicht zocht je juist naar aartsengelen over wie ze zijn, en wat ze doen? Aartsengelen beschermen ons, en begeleiden ons, en ze zijn tevens de boodschappers van god. Ze zijn niet verbonden aan een religie of geloofssysteem, en staan klaar voor iedereen, zolang je ze maar om hulp vraagt. Op deze pagina lees je alles over de engelen, en wat hun specialiteiten zijn!

15 aartsengelen met ieder hun eigen specialisatie

Iedereen kan steun vragen aan het team van god waar de Aartsengelen deel vanuit maken. 

In totaal kennen we 15 aartsengelen en iedere aartsengel heeft zijn eigen specialisatie, krachten, en gaven, om jouw zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. De aartsengelen hebben een speciale taak gekregen, en dat is om toezicht te houden op het leven op aarde. Dit gaat veel verder dan alleen toekijken want ze helpen ook bij het creëren en ondersteunen van zielscontracten, en bieden onder andere ook bescherming aan degene die het nodig hebben, of erom vragen.

Hulp inroepen van een aartsengel

Er zijn veel verschillende heilige boodschappers welke het team van god versterken, en daar maken de aartsengelen deel van uit. Iedereen kan zo op zijn tijd wat hulp of ondersteuning gebruiken en kan dan de hulp inroepen van een aartsengel die bekend is op dat terrein. Op deze pagina beschrijven wij alle 15 aartsengelen zodat je ze beter kunt leren kennen, en zodat je weet welke engel je het beste om hulp kunt vragen.

Engelen, aartsengelen, en beschermengelen

Engelen is een verzamelnaam, en daarom lichten wij ze hieronder toe.

Nu klinkt het allemaal wellicht een beetje hetzelfde, maar de ene engel is de andere engel niet. Wanneer we over engelen spreken dan zijn dat de ondersteuners in het algemeen, welke ondersteunen bij de geboorte, bij de natuur, bij bepaalde taken, en om andere engelen te ondersteunen waar dat nodig is.

Beschermengelen zijn aan je toegewezen en zijn altijd bij je. Ze beschermen je, en helpen je waar ze kunnen. Vanaf het moment dat je geboren wordt op aarde, tot aan het moment dat je weer terug gaat naar de plek waar je vandaan gekomen bent, zijn de beschermengelen bij je. Zij zijn degene die je proberen te helpen en te begeleiden om je levenslessen te leren en je taak hier op aarde te volbrengen.

Aartsengelen zijn engelen die hun sporen lange tijd geleden al hebben verdiend, en zijn uitgegroeid tot meesters in hun vakgebied. Qua rang zijn dit de hoogst geplaatste lichtwezens die helpen en ondersteunen op aarde, en speciaal zijn toevertrouwd aan de mens. Aartsengelen kennen geen tijd of ruimte waardoor ze meerdere mensen tegelijkertijd kunnen helpen en ondersteunen. Vraag dus gerust om hulp aan een engel of aartsengel wanneer je dat nodig hebt. Velen zullen je pas ondersteunen wanneer je erom vraagt.

Aartsengel Michaël

Een van de meest bekende engelen is aartsengel Michaël. De naam Michael betekent:”Hij die is als god”. Michael wordt gezien als leider binnen het engelenrijk en staat bekend om genade en gerechtigheid. Vaak wordt aartsengel Michaël afgebeeld met een zwaard wat bescherming symboliseert. Wanneer je bang bent, of je een onveilig gevoel ervaart, dan kun je de hulp inroepen van aartsengel Michaël.

Michael neemt je angst of twijfels weg zodat er weer een positieve verandering in je leven kan ontstaan. Angst blokkeert namelijk, en houdt verandering tegen. Het creëren van licht en het zorgen dat je kunt loslaten zijn een van zijn krachten, naast het geven van moed, energie, en richting in het leven.

Specialiteiten aartsengel Michael

 • Angst wegnemen
 • Beschermen
 • Richting geven in het leven
 • Moed geven en motiveren
 • Energie terugwinnen
aartsengel michaël

Aartsengel Rafaël

De naam Rafael (Raphael) staat voor genezing, en daar helpt aartsengel Rafaël graag bij. Aartsengel Rafaël helpt niet alleen bij fysieke genezing maar ook bij genezing op emotioneel niveau. De hulp van Rafaël wordt ook vaak ingeroepen door genezers in allerlei gebieden, van verslavingen tot aan verwondingen. Wanneer het om angsten gaat dan werkt Rafaël samen met aartsengel Michaël. Aartsengel Rafael is tevens de beschermer van reizigers zodat hun reis veilig en harmonieus verloopt.

Specialiteiten aartsengel Rafael

 • Helpt bij genezing, mentaal en lichamelijk 
 • Helpt reizigers veilig te blijven en op bestemming aan te komen
 • Ondersteunt bij een gezonde levensstijl
aartsengel rafaël

Aartsengel Azraël

Aartsengel Azraël helpt bij de overgang van de dood naar het licht, en ondersteunt de nabestaande bij het verwerken van het verlies van dierbaren. Azraël doet nog meer dan het begeleiden van de dood en wat daarbij hoort, want ook bij overgangen welke te maken kunnen hebben een einde is deze engel je van dienst. Dit kan een einde zijn aan een relatie, maar ook een einde van een verslaving.

Specialiteiten aartsengel Azrael

 • Begeleider van de dood
 • Ondersteuner bij overgangen waar een einde aan komt
aartsengel azraël

Aartsengel Ariël

Aartsengel Ariël is de beschermer van dier en natuur. Vaak wordt aartsengel Ariël afgebeeld als, of met, een leeuw. Aartsengel Ariël zorgt ervoor dat de natuurlijke bronnen van de aarde, en het ecosysteem van het dierenrijk beschermd blijft, waarbij ook zieke dieren worden genezen. Zowel bij de genezing van zieke planten als bij zieke dieren wordt de hulp van aartsengel Ariel vaak ingeroepen. Ariël spant zich ook in voor het leven in het water. Om nog beter in contact te komen met Ariël, begeef je jezelf het beste in een plek in de natuur of rondom water.

Specialiteiten aartsengel Ariel

 • Beschermer van natuur en dierenrijk
 • Beschermt het ecosysteem
 • Helpt bij de genezing van zieke dieren
 • Beschermt natuurlijke bronnen
aartsengel ariël

Aartsengel Uriël

Aartsengel Uriël ondersteunt je bij je intuïtie en het helderweten. Kun je wat hulp gebruiken bij het maken van een moeilijke keuze, dan kun je aartsengel Uriël om hulp vragen. Wie goed wilt doen voor een ander kan ook de hulp inroepen van Uriël. Ook hierin ondersteunt deze engel.

Specialiteiten aartsengel Uriel

 • Helpt bij het verkrijgen van inspiratie
 • Helpt bij het verkrijgen van motivatie
 • Zorgt voor een ingeving
 • Kan het antwoord geven op lastige vragen
 • Ondersteuning bij goede doelen
aartsengel uriël

Aartsengel Haniël

Aartsengel Haniël is een prachtige vrouwelijke engel welke je laat herinneren aan je innerlijke leiding, en ondersteunt je bij het pad dat je volgt waarin je levenslessen verscholen zitten. Aartsengel Haniël helpt je op je intuïtie te vertrouwen, en de gevoelens van andere los te koppelen. Op die manier kun je jouw passie gaan ervaren en angst omzetten in liefde. Voor mensen die hoogsensitief zijn kan aartsengel Haniël rust brengen, en zorgen voor wat meer overzicht. Haniël kan je ook leren hoe je om kunt gaan met de energie van de maan. De maan hangt weer samen met het loslaten. Het loslaten is iets waar je ook aartsengel Michaël voor kunt vragen. Haniël wordt vaak afgebeeld met een maan op de achtergrond.

Specialiteiten aartsengel Haniel

 • Vrouwelijke energie
 • Herinnert je aan je innerlijke leiding
 • Ondersteunt je op je levenspad
 • Helpt je bij het omzetten van angst in liefde
 • Leert je om te gaan met de maanenergie
aartsengel haniël

Aartsengel Raziël

Aartsengel Raziël is de meester van het universum en heilige geheimen. Wie zijn of haar spirituele gaven wilt versterken kan beslist rekenen op de hulp van aartsengel Raziël. Deze engel zal je begeleiden op je spirituele pad en je helpen meer waar te nemen dan ooit daarvoor. Ook ondersteunt Raziël je bij psychische blokkades, herinneringen uit vorige levens, en het herkennen en interpreteren van dromen. Het zorgen voor inspiratie is ook een van de kwaliteiten van deze engel. Mocht je even inspiratieloos zijn, en de kwestie vanuit een standpunt willen bekijken, dan kun je deze aartsengel gerust om hulp vragen.

Specialiteiten aartsengel Raziel

 • Meester van het universum
 • Helpt je bij het ontwikkelen van je spirituele gaven
 • Helpt je dingen te herinneren uit een vorig leven
 • Helpt bij psychische blokkades
 • Geeft je nieuwe inspiratie
aartsengel raziël

Aartsengel Chamuël

Aartsengel Chamuël is de engel die helpt bij vreedzame relaties, en het terugvinden van de vrede bij jezelf. Hij helpt je om goed om te gaan met andere mensen en te leven in harmonie met elkaar. Je kunt Aartsengel Chamuël ook om hulp vragen om een goede relatie te vinden en op te bouwen. Dit kan een werkrelatie zijn, maar ook een liefdesrelatie. Door hulp aan Aartsengel Chamuël te vragen kun je ondersteuning krijgen bij het vinden van oplossingen in relationele problemen, conflicten oplossen, en beschadigde relaties herstellen.

Specialiteiten aartsengel Chamuel

 • Helpt bij relatie problemen
 • Helpt bij het vinden van een oplossing bij conflicten
 • Kan verstoorde relaties weer herstellen
aartsengel chamuël

Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël helpt bij het oplossen van problemen en zorgt ervoor dat je je eigen kracht terugvindt. Aartsengel Gabriël verschijnt vaak in dromen, en je herkent hem aan het witte of koperen licht. Gabriël is ook de aartsengel die kan helpen om een glimp van de toekomst op te vangen via visioenen of bij mediatie. Het innerlijke kind kan ook met de hulp van Gabriël worden geheeld. Kom je voor een uitdagend probleem te staan, dan kun je deze aartsengel ook om hulp vragen.

Specialiteiten aartsengel Gabriël

 • Helpt bij het vinden van een oplossing bij problemen
 • Helpt je bij het zien van de toekomst
 • Helpt je bij het terugvinden van het innerlijke kind in jezelf
aartsengel gabriël

Aartsengel Sandalfon

Aartsengel Sandalfon is een engel die voor de aarde zorgt, en de muziek de hemel in leidt. Het zorgen voor de aarde is een van de missies van Sandalfon. Heb jij ook een missie om de aarde te verbeteren, dan kun je zeker deze engel om hulp vragen. Wanneer je een passie hebt voor geluid of muziek, dan helpt aartsengel Sandalfon je deze versterken en tot uitvoering te brengen. Ook helpt Sandalfon je bij het bidden en je beter te concentreren op een gebed. Dit hoort namelijk ook tot de muzikale achtergrond van de engel. 

Specialiteiten aartsengel Sandalfon

 • Ondersteunt bij de zorg voor de planeet aarde
 • Helpt bij het onthouden van een gebed
 • Helpt muziek de wereld in te brengen
aartsengel sandalfon

Aartsengel Megatron

Aartsengel Megatron is een zeer krachtige aartsengel welke bekend staat om zijn spirituele vuur, zijn wijsheid, en zijn goddelijke licht. Megatron is zeer betrokken bij het ondersteunen en begeleiden van de mensheid in de moderne wereld zoals wij hem kennen. Hij houdt zich tevens bezig met nieuwetijdskinderen en sterrenkinderen welke problemen hebben met hun hoogsensitiviteit en begeleidt hen hierin. Om beter in balans te komen kan aartsengel Megatron je ook helpen bij het reinigen van je chakra’s.

Specialiteiten aartsengel Megatron

 • Ondersteunt nieuwetijdskinderen en sterrenkinderen
 • Brengt spiritueel vuur, wijsheid, en goddelijk licht
 • Kan helpen bij het reinigen van chakra’s voor een betere balans
aartsengel megatron

Aartsengel Zadkiël

Aartsengel Zadkiël moedigt de mensen aan en motiveert ze om zich te wenden tot god. Zadkiël helpt je bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, een betere concentratie, en het vertrouwen op de innerlijke stem. Mensen die helderhorend zijn, of bezig zijn met de ontwikkeling hiervan, kunnen zeker een beroep doen op deze aartsengel. Ook bij het loslaten van negatieve gevoelens en emoties, en genezen van emotionele gifstoffen is Zadkiël de aangewezen engel.

Specialiteiten aartsengel Zadkiel

 • Helpt je bij het ontwikkelen van eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Ondersteunt mensen die helderhorend
 • Helpt bij een betere concentratie
 • Helpt bij het loslaten
aartsengel zadkiël

Aartsengel Raguël

Aartsengel Raguël is de engel van harmonie en gerechtigheid. Hij staat voor je klaar bij een relatie die niet gaat zoals je het graag zou willen, wat zowel een liefdesrelatie als werkrelatie kan zijn. Hij geeft kracht bij het bestrijden van oneerlijke zakelijke die je overkomen. De wens van aartsengel Raguël is dat hij jij je mooiste leven leeft hier op aarde, en wanneer je erom vraagt, zal je hierbij hulp krijgen. Wanneer je bepaalde negatieve gevoelens ervaart kun je de hulp van deze engel inroepen om erachter te komen waar ze vandaan komen. Zodoende kun je ze oplossen en weer door met de dingen die belangrijk voor je zijn.

Specialiteiten aartsengel Raguel

 • Engel van harmonie en gerechtigheid
 • Ondersteunt bij relaties die niet gaan zoals je zou willen
 • Herstelt relaties
 • Helpt bij het krijgen van inzicht in gevoelens
aartsengel raguël

Aartsengel Jofiël

Aartsengel Jofiël is de engel die om haar schoonheid bekend staat. Ze helpt je bij het ontwikkelen van een mooie ziel en het ontvangen van mooie gedachten. Ben je op zoek naar creatieve ideeën dan kun je aartsengel Jofiël om hulp vragen. Soms is je hoofd heel druk, zit je niet lekker in je vel, is je energie laag, en krijg je de dingen niet gedaan die je graag zou willen doen. Jofiël helpt je hierbij om alles weer op orde te krijgen. Loopt je tegen een probleem aan waar je even geen raad mee weet, dan is deze aartsengel je graag van dienst.

Specialiteiten aartsengel Jofiel

 • Helpt bij creativiteit
 • Laat je mooie gedachten ontvangen
 • Ondersteunt je bij lage energie
 • Helpt je bij het oplossen van problemen en blokkades
aartsengel jofiël

Aartsengel Jeremiël

Aartsengel Jeremiël helpt je wanneer je de dingen niet helder meer ziet, en je gedachten door emoties worden beïnvloed. Komt er een uitdaging op je pad die je graag wilt overwinnen, en daarbij wel wat hulp kunt gebruiken, dan kun je hiervoor aartsengel Jeremiël vragen. Kun je hulp gebruiken bij het maken van een duidelijke planning en het overzicht bewaren, dan kun je ook de hulp inroepen van Jeremiël.

Specialiteiten aartsengel Jeremiel

 • Helpt je dingen weer helder te zien
 • Helpt je jouw gedachten onder controle te krijgen die door emoties worden beïnvloed
 • Helpt je bij het maken van een heldere planning en het bewaren van overzicht
aartsengel jeremiël

Megatron en Sandalfon zijn mens geweest

Wellicht is het je opgevallen dat de meeste aartsengelen eindigen op ‘iël’. Alleen Megatron en Sandalfon eindigen qua engelennaam hier niet op, en dat komt omdat Megatron en Sandalfon een aards leven hebben gehad. Sandalfon, wat broeder betekent, en Megatron, wat tweelingbroer betekent, zijn dus 2 engelen die het leven op aarde kennen met alle moeilijkheden die daarbij komen kijken. Niet iedere ziel is al eens eerder op aarde geweest, en voor de nieuwelingen zijn deze 2 engelen wellicht een goede match. Vraag ze gerust om hulp want daar zijn ze voor.