Welkom in Mei 2021


MAANDHOROSCOOP
steenbok

STEENBOK
LIEFDE & RELATIES
Tot 20 mei 2021 beweegt de Zon door je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier. Mei lijkt daarom een romantische maand te worden voor Steenbokken. Romantiek kan je op de meest onverwachte plekken en omstandigheden overvallen. Zowel op je werk als tijdens alledaagse bezigheden.

Zolang de Zon zich in je 5e huis bevindt, heb je een mysterieuze uitstraling die je heel aantrekkelijk maakt en die je helpt de aandacht te trekken van iemand die je leuk vindt of een ex-geliefde wilt terugwinnen.

De Maansverduistering die plaatsvindt op 26 mei, zou wel eens van invloed kunnen zijn op het liefdesleven van de Steenbok. De Maan heerst over het huis van relaties en de Zon over het huis van intimiteit. In de periode rond de Maansverduistering kan de Steenbok momenten van inzicht hebben en zich realiseren dat de herinnering aan een vroegere liefde je meer bezighoudt dan goed voor je is. Maak gebruik van de energie van de Maan om je voorgoed los te maken van het verleden.

WERK & CARRIERE
Je 6e huis van werk en gezondheid is druk bezocht deze maand mei 2021. Mercurius gaat dit huis op 4 mei binnen, Venus volgt de 9e en de Zon de 20e. Als je op zoek bent naar een baan helpt deze stand van planeten je werk te vinden dat je echt leuk vindt. Als je al een baan hebt is mei een drukke periode waar je hard moet werken en creatief moet zijn.

Je kan deze maand mei belangrijke prestaties leveren als je activiteiten efficiënt organiseert en als je precies bent en je fantasie en creativiteit gebruikt. Je doorzettingsvermogen en serieuze instelling helpen je om op te vallen. Het is goed mogelijk dat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Ga wel verstandig om met je energie zodat je niet overwerkt raakt.

Wat financiën betreft kan je merken dat het niet makkelijk is om geld te sparen, terwijl je dat wel graag wilt.

Als Jupiter vanaf 14 mei door je huis van communicatie gaat bewegen, kan je dat helpen bij professionele of zakelijke onderhandelingen. Koop en verkoop en alle soorten handel liggen je goed deze maand.

Op 23 mei gaat Saturnus, planeet die heerst over je huis van inkomsten uit arbeid. Hierdoor kunnen vertragingen optreden bij betalingen of ontvangst van geld. Het is verstandig om deze periode je financiële strategie te herzien.

BODY & MIND
Je stemming is optimistisch deze maand. Ondanks je drukke werkzaamheden lukt het je om deze maand tijd te vinden voor activiteiten die je echt leuk vindt en die je helpen te ontspannen. Je enthousiasme zorgen ervoor dat je inspanning grenzeloos is en je loopt daarom het risico om jezelf uit te putten. Daar komt bij dat Saturnus de planeet die heerst over het teken Steenbok, op 23 mei tegengesteld gaat bewegen en dat kan zorgen voor minder vitaliteit.

De Maansverduistering op 26 mei in het 12e huis vraagt ook om de verlaging van je werktempo, om meer te rusten en meer aandacht te besteden aan je ziel en gevoelens.

waterman

WATERMAN
LIEFDE & RELATIES
Het liefdesleven van Waterman is veelbelovend in mei 2021. De planeten moedigen je deze periode aan om je meer open te stellen en anderen toe te laten om dichter bij je te komen.

Je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier is druk bezet deze maand mei. Op 4 mei gaat Mercurius dit huis binnen, Venus volgt op 9 mei en de Zon op 20 mei. Liefde en romantiek spelen daardoor een grotere rol en vragen je aandacht.

Met name 11, 17 en 30 mei zijn gunstige dagen voor je liefdesleven. Vooral als je single bent. Je zou de liefde van je leven kunnen ontmoeten. Watermannen die al een relatie hebben zien die verbeteren en speelser worden. Profiteer van deze gunstige stand van planeten en trakteer je partner op wat meer romantiek. Watermannen kunnen deze maand ook besluiten te gaan trouwen of willen misschien graag zwanger worden.

De maansverduistering van 26 mei is een andere belangrijke gebeurtenis in het liefdesleven van de Waterman. Naar aanleiding van gebeurtenissen of veranderingen in je liefdesleven is dit de tijd om toekomstplannen bij te stellen of opnieuw vorm te geven.

WERK & CARRIÈRE
De planeten stimuleren deze maand mei 2021 je creativiteit en helpen je op een positieve manier op te vallen. Je kan daarnaast winst maken door investeringen, beleggingen of andere speculatieve activiteiten of je krijgt onverwacht financiële steun van je familie.

Op 14 mei gaat Jupiter, de geluksplaneet door je 2e huis van inkomsten uit werk bewegen. Dat is bijzonder gunstig voor je inkomen. Aan de andere kant kan deze stand je ook stimuleren om meer geld uit te geven dan goed voor je is. De vooruitzichten zijn goed maar probeer om je financiële mogelijkheden niet te overschatten en te optimistische inschattingen te maken. Ga verstandig met je geld om en profiteer van de gunstige invloed van Jupiter.

Een aantal Watermannen kan deze maand een eigen bedrijf beginnen. Als je personeel in dienst hebt zouden deze wel eens meer loon kunnen eisen.

Houd er rekening mee dat Mercurius op 30 mei tegengesteld gaat bewegen. Dat kan je dwingen om je financiële plannen en strategie te herzien.

BODY & MIND
Op 23 mei gaat de planeet Saturnus tegengesteld bewegen. Dat kan ervoor zorgen dat je wat minder energie hebt, dat je weerstand daalt of dat chronische kwaaltjes opspelen. Omdat de Maan heerst over je huis ben gezondheid zou de Maansverduistering op 26 mei meer invloed op je kunnen hebben. Gelukkig is dit slechts een tijdelijk dipje.

vis

VISSEN
LIEFDE & RELATIES
De planeet Mars maakt je in mei sensueler en geeft je meer verleidingskracht. Je flirt ook meer dan normaal. Op 14 mei gaat ook Jupiter door jouw teken Vissen trekken. Dat geeft je extra energie en charme en zorgt ervoor dat je eerder opgemerkt wordt.

Door de stand van de planeten krijg je deze maand meer zelfvertrouwen en vind je het makkelijker om een eerste stap te zetten of om je gevoelens voor een ander kenbaar te maken. Let wel op dat je niet te veel over jezelf praat, maar geef de ander ook de kans om wat te vertellen. Je bent deze periode meer gefocust op jezelf en jouw interesses en verlangens. Er wordt meer geflirt, maar de kans dat dit echt uitloopt op een serieuze relatie is door je egocentrische instelling wat kleiner.

Vissen met een relatie hebben de neiging om meer vrijheid te willen en meer voor zichzelf op te komen. Je partner zou zich daardoor wat verwaarloosd kunnen voelen. Praat zo veel mogelijk over je gevoelens zodat er geen verwijten over en weer komen.

In mei kan het gezinsleven veel van Vissen vragen. En hoe graag je dat ook zou willen, je kan helaas niet alle verantwoordelijkheden ontlopen. Uiteindelijk is dat ook niet goed voor je. Je zou de steun van je partner, kinderen of ouders kunnen verliezen en dat wil je niet.

WERK & RELATIES
Mei 2021 lijkt een prima maand voor onderhandelingen en discussies. De relaties met collega’s zijn harmonieus. Dit is ook een geschikte tijd om veranderingen in je werkomgeving te maken.

De Zon bevindt zich tot 20 mei in je 3e huis van communicatie. Als het maar niet wil lukken om een geschikte baan te vinden, dan is het misschien een goed idee om iets nieuws te leren of om je bij of om te laten scholen.

Op 14 mei gaat Jupiter, de geluksplaneet door jouw teken bewegen. Dat is goed nieuws. De energie van Jupiter helpt je om de touwtjes van je leven steviger in eigen handen te nemen en je eigen weg te kiezen. Vooral als je hier al langer over twijfelt. Het is nu de tijd om je passie te volgen als je niet tevreden bent met het werk dat je nu hebt.

Rond 17 mei kan je goed nieuws of een verrassing verwachten. Je kan misschien een huis- of gezinsprobleem oplossen. Misschien vind je een woning of krijg je een krediet om te verbouwen of word je hypotheek goedgekeurd.

De Maansverduistering op 26 mei kan je een inzicht geven waardoor je een andere richting kan inslaan wat betreft je carrière. Je neemt een beslissing die je leven gaat veranderen.

BODY & MIND
In mei kan je profiteren van voldoende energie. Vanaf 9 mei kan je je wat meer in jezelf keren, wat melancholisch worden en terug verlangen naar het verleden. Laat je emoties toe en en probeer ze te accepteren, pas dan kan je iets gaan veranderen en er vrede mee krijgen.

In mei 2021 profiteer je van een goede energie, ook al is er na 9 mei een aanleg voor internalisering, melancholie en terugkeer naar het verleden. Het is niet erg om je emoties te ontmoeten en je hebt alle kansen om vrede met jezelf te sluiten. Dit kan leiden tot meer harmonieuze relaties met anderen en het herstel van een onwankelbaar innerlijk evenwicht.
Misschien ga je opnieuw nadenken over je voornemen of je levensstijl of dieet te verbeteren.

ram

RAM
LIEFDE & RELATIES
In mei 2021 kan je goed en snel communiceren. Je hebt meer aandacht voor wat er om je heen gebeurt waardoor je meer interessante ontdekkingen doet. Een bepaald persoon die je langer kent, maar op wie je nooit erg gelet hebt, kan opeens je aandacht trekken.
Op 9 mei gaat Venus door je 3e huis van communicatie bewegen. Op 20 mei gaat de Zon ook je 3e huis binnen. Je kan daardoor goed met mensen praten. Je gaat anders naar mensen kijken die je al langer kende. Rammen met een relatie merken dat hun band verbetert doordat ze problemen makkelijker kunnen bespreken en bereid zijn om compromissen te sluiten.
Voor alle Rammen geldt dat ze in mei makkelijker hun gevoelens kunnen uiten. Maar geef je partner wel de ruimte. Wees niet te overheersend of bezitterig.
Met Mars in het teken Kreeft kan je wat onzekerder worden over jezelf en kan je op een overdreven manier proberen om bevestiging te krijgen van je partner of degene die je leuk vindt.

WERK & CARRIERE
Mercurius gaat op 4 mei door je 3e huis van communicatie bewegen. Venus volgt op de 9e en de Zon op de 20e. Deze stand van planeten bevordert de uitwisseling van ideeën, onderhandelingen en goede gesprekken. Vanaf 30 mei gaat Mercurius wel tegengesteld bewegen. Wees daarom voorzichtig om overhaast afspraken te maken of contracten te tekenen. Na de 30ste kan je van gedachte veranderen of kunnen omstandigheden veranderen.
In mei kan je veel nieuwe dingen leren. Je kan je inschrijven voor een cursus of opleiding. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het verstandig om meer te doen dan alleen je CV rond te sturen. Bedenk originele manieren om de aandacht op je te richten.
Rond 11 mei kan je goed nieuws ontvangen of informatie ontdekken dat je carrière pad ingrijpend verandert. Tussen 21 en 28 moet je opletten dat je niet het slachtoffer wordt van bedrog of misleiding. Pas ook op voor mensen die je te veel beloven.

BODY & MIND
Op 14 mei begint Jupiter door je 12e huis te bewegen. Het is dan tijd om je werktempo te vertragen en meer tijd te besteden aan je geest. Luister naar je intuïtie. Probeer je niet bij alles persoonlijk betrokken te voelen maar bekijk het van een afstand.
Op 26 mei is er een maansverduistering in het 9e huis die onrust of twijfels kan veroorzaken en je geloof of mening over dingen op de proef kan stellen.

stier

STIER
LIEFDE & RELATIES
De Zon bevindt zich tot 20 mei in jouw teken en Venus bevindt zich daar tot 9 mei. Daarnaast bevindt ook Uranus zich in het teken Stier. Hierdoor ben je sensueel en zal het je niet ontbreken aan aantrekkelijkheid. Je bent spontaner dan normaal en als single Stier word je eerder opgemerkt door mogelijke partners.

Mercurius gaat op 4 mei je tweede huis van Stier binnen. Je bent hierdoor vindingrijk en origineel als je iemand wilt verleiden of wilt laten merken dat je iemand leuk vindt. Single Stieren moeten wel opletten op potentiële partners die erg op materieel voordeel uit zijn. Geef bovendien niet meer geld uit dan je je kan veroorloven.

Op 14 mei gaat Jupiter het 11e huis binnen. Dat is een belangrijke gebeurtenis. Dit gaat je helpen om je op spiritueel gebied te ontwikkelen en om nieuwe vriendschappen te sluiten waarvan er één zou kunnen veranderen in een sterke liefdesrelatie. Ook de Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in dit huis. Hierdoor kan je een nieuwe kijk krijgen op erotiek en seksualiteit.

WERK & RELATIES
Je 2e huis van inkomsten uit geld is druk bezocht deze maand en dat is een goed teken voor je inkomsten. Mercurius, de planeet die heerst over het 2e huis gaat daar op 4 mei binnen. Venus volgt op 9 mei en de Zon op 20 mei. Dit is de tijd om je te vertrouwen op je intuïtie en om je creativiteit te gebruiken. Durf te laten zien wie je bent en wat je kan. Deze maand kan veel kansen bieden om je inkomsten te verhogen.

Op 14 mei gaat Jupiter door je 11e huis van vriendschappen en groepen bewegen. Het lijkt erop dat je veel steun krijgt van mensen om je heen. Vrienden en familie lijken meer bereid je te steunen of je te helpen bij je werk.

Rond 26 mei vindt er een Maansverduistering plaats. Dit kan voor Stieren een moment van openbaring zijn. Maak gebruik van deze energie om je houding ten opzichte van geld en inkomen te analyseren en te veranderen. Het kan zijn dat je te veel geld uitgeeft of te optimistisch bent over je financiële mogelijkheden. Deze situatie kan je helpen om schulden te gaan afbetalen of te gaan sparen.

BODY & MIND
Je bent in mei energiek en dynamisch. Gebruik deze energie om meer te gaan sporten of om aan een gezond dieet te beginnen als je wilt afvallen.

De Maansverduistering in je 8ste huis kan je emotioneel gevoeliger maken. Misschien is het nodig om bepaalde veranderingen in je leven door te voeren zodat je meer van je leven kan genieten.

Er kunnen bepaalde gebeurtenissen om je heen zijn waardoor je realiseert dat het leven kort is en dat het belangrijk is om dingen te doen die je zelf leuk vindt en niet alleen dingen die anderen van je verwachten.

tweeling

TWEELINGEN
LIEFDE & RELATIES
Een aantal planeten gaan in mei jouw teken bezoeken. Op 4 mei gaat Mercurius het teken Tweelingen binnen, gevolgd door Venus op 9 mei en de Zon op de 20ste.

Venus is de liefdesplaneet en je kan er daarom vanuit gaan dat je emotionele leven en je liefdesleven meer aandacht zullen vragen. Op 14 mei gaat Jupiter bovendien je 10e huis binnen, en Jupiter heerst over je 7e huis van relaties. Tweelingen met een serieuze, langdurige relatie kunnen over trouwen of samenwonen gaan nadenken. De communicatie binnen relaties verbetert en het is de tijd om nieuwe plannen te maken voor de lange termijn. Je hebt gelukkig behalve het enthousiasme ook voldoende energie om je plannen uit te voeren.

Single Tweelingen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde gaan in de maand mei een goede maand tegemoet. Vooral rond de 17e zijn de omstandigheden zeer gunstig om iemand te ontmoeten. Je kan iemand tegenkomen die je meteen van je stuk brengt.

Ook de Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in je 7e huis van relaties. Dit wijst op een nieuw begin. Als je relatie vastzit of niet lekker loopt is dit misschien het moment om er een eind aan te maken of juist om je houding te veranderen en er nog iets van te maken.

WERK & CARRIERE
Met Jupiter in je 10e huis van carrière vanaf 14 mei kun je grote stappen vooruit zetten. Je krijgt onverwachte kansen en je kan mensen ontmoeten die je willen helpen of met je willen samenwerken.

Tweelingen die op zoek zijn naar een baan krijgen na 14 mei meer kansen om werk te vinden dat je voldoening zal geven. Tweelingen die al een baan hebben krijgen kansen om door te stromen of om promotie te maken. Je reputatie en goede naam kunnen ook verbeteren.

Probeer wel iedere vorm van ijdelheid, overdreven trots en machtsmisbruik te vermijden. Je jaagt daarmee alleen maar mensen tegen je in het harnas. Met name rond 26 mei kunnen oude of onzichtbare vijanden opnieuw naar voren komen.

De Maansverduistering op 26 mei activeert je 7e huis van relaties. Er zou een crisis of onenigheid binnen één van je werkrelaties kunnen ontstaan. Partnerschappen of samenwerkingen kunnen ook beëindigd worden. Misschien maak je zelf een eind aan bepaalde vormen van samenwerking die je niet langer meer voordeel opleveren.

BODY & MIND
Met Mercurius, Venus en de Zon in het teken Tweelingen word je energieker, alerter en sterker. Geniet van het leven een laat je verwennen of zorg goed voor jezelf. Trek erop uit en ga de vrije natuur in als dat mogelijk is. Dat ontspant je zowel lichamelijk als geestelijk.

kreeft

KREEFT
LIEFDE & RELATIES
In mei heb je als Kreeft de neiging om wat te luchtig met je liefdesleven om te gaan. Je bekijkt de situatie vooral vanuit hun eigen standpunt. Je klaagt en vraagt en daarmee kan je je partner vermoeien.

Misschien heb je zelf het idee dat alles best goed gaat en maakt je partner je ervan bewust dat je je toch echt wat meer moet inspannen voor je relatie of meer betrokken moet zijn. Dat je meer rekening moet houden met de behoeften van je partner.

Saturnus, de planeet die heerst over je huis van relaties, gaat op 23 mei tegengesteld bewegen. Je kan daardoor merken dat oudere zaken of problemen waarvan je dacht dat ze vergeten waren, weer bovenkomen. Als je wilt dat je liefdesrelatie blijft bestaan, zal je een goede strategie nodig hebben en hard moeten werken. Saturnus die tegengesteld beweegt, geeft je stof tot nadenken. Wat verwacht je van je relatie en hoeveel ben je bereid te geven?

De Zon bevindt zich deze maand tot 20 mei in je 11e huis van vriendschappen en sociale groepen. Dat betekent dat er veel kansen zijn voor single Kreeften om nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet wie je tegenkomt.

WERK & CARRIERE
Mercurius gaat op 4 mei door je spirituele en mysterieuze 12e huis bewegen. Venus volgt op de 9e en de Zon op de 20ste. De Kreeft kan daardoor wat stiller en meer gereserveerd worden en minder snel zijn ideeën of meningen uiten.

Je kan meer behoefte hebben om je terug te trekken en over zaken na te denken en je gedachten op een rij te zetten. Besprekingen en onderhandelingen, die veelal achter de schermen plaatsvinden, kunnen voordelig voor je uitpakken.

Jupiter gaat op 14 mei door je 9e huis van hoger onderwijs, buitenland, overtuigingen en meningen bewegen. Hierdoor kan je meer geïnteresseerd zijn in werken in het buitenland of wil je misschien een aanvullende opleiding volgen om je kansen om een betere baan te vinden, te vergroten. Kreeften die op zoek zijn naar werk, doen er goed aan om naar een nieuwe aanpak te zoeken. Durf uit je comfort zone te stappen.

De Maansverduistering op 26 mei zet je ook aan tot veranderingen en vernieuwingen op het gebied van werk. Je kan een crisis doormaken, ontevreden zijn over het soort werk of je inkomen of persoonlijke problemen hebben waardoor je het nodig vindt om veranderingen op het gebied van werk door te voeren.

BODY & MIND
Als Mercurius, Venus en de Zon je 12e huis binnengaan, krijg je meer de neiging om je terug te trekken en je in jezelf te keren. Dat kan je ook wat lui en inactief maken. De planeten in het 12e huis en Jupiter in je 9e huis kunnen je interesse in spirituele en/of religieuze onderwerpen aanzienlijk vergroten.

De Maansverduistering op 26 mei in het huis van gezondheid biedt je kansen om gezonder te gaan leven. Het is ook de goede tijd om eventuele problemen met je gezondheid actief aan te pakken.

leeuw

LEEUW
LIEFDE & RELATIE
Vanaf 14 mei gaat Jupiter, de planeet die heerst over jouw huis van de liefde, door je 8ste huis van liefde en intimiteit bewegen. Dat voorspelt dat je meer behoefte hebt aan liefde en intimiteit en dat je libido zal toenemen. Je wilt romantiek of je wilt een volgende stap in je relatie zetten.

Sommige Leeuwen zullen verleidingen buiten hun relatie niet of moeilijk kunnen weerstaan. Realiseer je dat de gevolgen groot kunnen zijn. Single Leeuwen kunnen intense affaires beleven met veel passie.

De Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in je 5e huis van romantiek, flirten en plezier. Oudere relaties waarin weinig passie meer is, kunnen in een crisis raken waarbij wantrouwen een grote rol speelt. Deze periode biedt kansen om dingen op te lossen als de wil daarvoor is of om de relatie te beëindigen als er geen hoop meer is.

Sommige Leeuwen die nog steeds verlangen naar een persoon uit het verleden, kunnen emotioneel gezien een moeilijke periode doormaken. Gevoelens van toen kunnen opnieuw opleven. Dit is de tijd om voor jezelf ten beslissing te nemen. Misschien lukt het om de relatie opnieuw leven in te blazen zo niet is het tijd om voorgoed te vergeten.

WERK & CARRIERE
De Zon trekt tot 20 mei door je 10e huis van carrière en helpt je om je op professioneel gebied te laten gelden en vooruitgang te boeken. Mercurius, beweegt vanaf 4 mei door je 11e huis, Venus volgt vanaf 9 mei. Deze stand van planeten is zeer gunstig, zowel voor je werk als voor je inkomen.

Mei is een gunstige maand voor Leeuwen waarin ze de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen en om hun reputatie te verbeteren en zichzelf te promoten. Geef daarom alles wat je hebt en grijp de kansen die op je pad komen. Mei is ook gunstig voor Leeuwen met een eigen bedrijf.

Wat betreft geld kan de Leeuw de neiging hebben om meer te speculeren, geld te verspillen of om teveel of overdreven uitgaven te doen. Wees verstandig en zet geld dat je over hebt opzij. Als Mercurius op 30 mei tegengesteld gaat bewegen, is dat een goed moment om serieus te kijken naar je financiële situatie in de toekomst.

BODY & MIND
Saturnus de planeet die heerst over je huis van gezondheid, begint op 23 mei tegengesteld te bewegen. Het is mogelijk dat je vanaf die periode minder energie hebt en wat sneller humeurig bent. Je weerstand kan minder zijn en alledaagse problemen of relatieproblemen kunnen je uitputten. Probeer zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor activiteiten die je echt leuk vindt en die je ontspannen.

maagd

MAAGD
LIEFDE & RELATIES
Mei 2021 lijkt voor Maagden een positieve maand te worden met veel kansen en goede vooruitzichten op het gebeid van de liefde.

Jupiter, de geluksplaneet gaat op 14 mei je 7e huis van relaties binnen. De rest van het jaar blijft Jupiter een beetje in de buurt van het 7e huis heen en weer bewegen. Je krijgt deze maand alvast een voorproefje. Je krijgt steeds meer inzicht in wat je wilt op het gebied van de liefde en je ziet ook steeds beter hoe je dat kan bereiken. Je begrijpt dat je minder kritisch en toleranter moet zijn en meer open moet staan voor andere mensen. Jij bent niet degene die de regels bepaalt, dat doe je samen met je partner.

Mei is een maand waarin je de balans kan opmaken wat betreft relaties in je leven. Probeer om bepaalde gewoonten en gedrag die je relaties in het verleden negatief hebben beïnvloed, los te laten.

WERK & RELATIES
Het 10e huis van carrière van de Maagd wordt druk bezocht in mei 2021, wat gunstig is voor je professionele ontwikkeling en voor het verbeteren van je reputatie.

Op 4 mei gaat Mercurius je 10e huis binnen, op 9 mei gevolgd door Venus en op 20 mei door de Zon. Na 11 mei bevinden deze drie planeten zich dichtbij de Noordelijke Maansknoop. Dit laat zien dat belangrijke deuren zich voor je kunnen openen en dat kan een grote invloed op je leven hebben.

Sommige Maagden kunnen hun roeping ontdekken en zijn vastbesloten om deze roeping te volgen. Maagden krijgen allerlei kansen die ze helpen om vooruitgang te boeken. Vanzelfsprekend heeft dit ook gunstige gevolgen voor je inkomen.

Op 14 mei gaat Jupiter door je 7e huis van relaties bewegen. Dat betekent dat je op steun kan rekenen van mensen om je heen en dat samenwerken je makkelijker afgaat.

Wees eind mei voorzichtig als mensen je dingen beloven, vooral wat betreft geld. Je kan makkelijk misleid worden. Door je enthousiasme wil je deze beloften graag geloven maar de werkelijkheid kan anders zijn.

BODY & MIND
Na 23 mei gaat de planeet Saturnus tegengesteld bewegen in je 6e huis van werk en gezondheid. Vanaf deze datum kan je wat minder energie hebben.

De Maansverduistering op 26 mei activeert je 4e huis van huis en gezin, wat erop kan wijzen dat je emotioneel wat minder stevig in je schoenen staat. Een oude situatie kan opnieuw actueel worden en veel aandacht vragen of je gezin slokt veel tijd en energie op. Zorg daarom deze maand goed voor jezelf en let op je innerlijke balans.

weegschaaL

WEEGSCHAAL
LIEFDE & RELATIES
Na een wat onrustige periode lijkt in mei de rust in je relaties weer wat terug te keren. Je kijk op relaties wordt in elk geval optimistischer.

Mercurius verlaat op 4 mei je 8ste huis van liefde en intimiteit, Venus volgt op de 9e en de Zon op de 20ste. Je behoefte aan vrijheid neemt toe. Je wilt meer bewegingsvrijheid en misschien wat afstand nemen van je partner, wat een gunstig effect kan hebben op je liefdesrelatie. Zeker als je de afgelopen tijd te maken had met jaloezie, manipulaties en bezitterigheid. Maak wat tijd vrij om te bedenken wat precies je opvattingen zijn over de liefde in het algemeen en over relaties.

Op 23 mei gaat de serieuze planeet Saturnus tegengesteld bewegen in je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier. Dat kan het begin zijn van een periode waarin het wat moeilijker verloopt wat betreft de liefde. Als je iemand voor je wilt winnen dan zal je je volwassen en verantwoordelijk moeten opstellen en doorzettingsvermogen moeten tonen. Saturnus die tegengesteld beweegt maakt het je niet gemakkelijk.

Je kan in deze periode ook juist mensen ontmoeten die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie terwijl jij zelf juist behoefte hebt aan vluchtigheid, spanning en avontuur.

WERK & RELATIES
Wat betreft werk, zal het er in mei 2021 dynamisch aan toe gaan. Op 14 mei gaat Jupiter door je 6e huis van werk en gezondheid bewegen. Dat biedt kansen op vooruitgang. Jupiter helpt je om je vaardigheden te vergroten en om jezelf te laten gelden. Weegschalen met een eigen bedrijf zullen meer klanten krijgen en/of meer winst maken.

Jupiter heerst ook over je 3e huis van communicatie, denken en leren. Het kan daarom nuttig zijn om een aanvullende cursus of opleiding te volgen om je kansen op de arbeidsmarkt of op promotie in je huidige baan te vergroten.

De Maansverduistering op 26 mei vindt ook plaats in je 3e huis. Hierdoor is het aan te raden om voorzichtig te zijn in hoe je communiceert, hoe je jezelf of je ideeën presenteert. In de dagen rond de Maansverduistering kan je ook meer problemen tegenkomen die te maken hebben met apparatuur die je gebruikt om te communiceren.

BODY & MIND
Vanaf 14 mei gaat Jupiter door je huis van werk en gezondheid bewegen. Dat is gunstig voor je fysieke en mentale toestand. Je hebt voldoende energie en je stemming is opgewekt. Jupiter kan wel zorgen dat de neiging om meer of teveel te eten toeneemt. Dus hou je een beetje in.

schorpioeN

SCHORPIOEN
LIEFDE & RELATIES
Op 4 mei gaat Mercurius je 8e huis van liefde en intimiteit binnen. Venus volgt op 9 mei en de Zon op 20 mei. Door deze stand van planeten kan je aanleg voor wantrouwen en de neiging om je zoveel mogelijk met de zaken van je partner te bemoeien, toenemen. Door je pogingen om je relatie te versterken, loop je juist het risico om dat te overdrijven en de ander te verstikken.

Deze stand van planeten kan je wel helpen om je relatie naar een hoger plan te tillen maar dat lukt alleen als je je partner de ruimte geeft en omstandigheden creëert waarin jullie je allebei veilig voelen.

Vanaf 14 mei gaat Jupiter door je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier bewegen. Dat geeft je de energie om duidelijk te communiceren en om je gevoelens kenbaar te maken. Single Schorpioenen zouden daarom best wel eens een interessante romance kunnen beginnen.

Bestaande relaties kunnen deze maand hun relatie zien opbloeien waarbij de romantiek weer wat terugkomt. De planeten in het 8e huis zorgen voor een dieper contact van ziel tot ziel waardoor relaties kunnen herstellen.

Alle Schorpioenen kunnen deze maand ontmoetingen hebben die jou als persoon of je hele leven kunnen gaan veranderen.

WERK & CARRIERE
Je geldhuizen zijn heel actief deze maand mei. Je zult dus aan de slag moeten om je financiële strategie aan te passen. Het 8e huis gaat behalve over intimiteit ook over geld van derden. De planeten Mercurius, Venus en de Zon bezoeken dit huis allemaal deze maand. Je bent daardoor heel erg gemotiveerd en geïnspireerd om geld te verdienen. Ook met investeringen kan je je slag slaan. Het is wel een aanrader om wat geld opzij te zetten of je schulden af te betalen.

De planeten geven aan dat het mogelijk is dat Schorpioenen deze maand radicaal van loopbaan willen veranderen, vooral na 20 mei. Misschien word je hierdoor gedwongen door de (financiële) omstandigheden of wil je al langer graag een eigen bedrijf beginnen.

Lees voorstellen en contracten aandachtig door, vooral na de 21e. Je hebt de neiging om de informatie verkeerd en in jouw voordeel te interpreteren waardoor je het risico loopt om teleurgesteld te worden of verlies te lijden.

De Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in je 2e huis van inkomsten uit werk. Je kan een rond deze datum makkelijk een verkeerde zet doen wat betreft geld waardoor je gedwongen wordt om de feiten onder ogen te zien en je kijk op bepaalde zaken te veranderen.

BODY & MIND
Met de vele planeten in je 8e huis is het mogelijk dat je deze maand meer sterke emoties en zelfs obsessies hebt. Probeer je geest te ontspannen en bepaalde verslavingen of slechte gewoonten op te geven.

Maak meer tijd vrij voor activiteiten die je leuk vindt en die je ontspannen, met je partner of kinderen als je die hebt. Dat soort activiteiten werken als een balsem voor de ziel.

boogschutter

BOOGSCHUTTER
LIEFDE & RELATIES
Mei 2021 blijft voor Boogschutters een bruisende maand wat betreft de liefde. De focus verschuift wel meer naar zaken die te maken hebben met intimiteit, loyaliteit en wederzijds vertrouwen.

Het 7e huis van relaties is deze maand mei druk bezocht. Dat begint met Mercurius op 4 mei, gevolgd door Venus op 9 mei en de Zon op 20 mei. Door deze planeten komt de nadruk op relaties te liggen. Dat is gunstig omdat je partner merkt dat je betrokken bent, bereid bent om je verantwoordelijkheid te nemen en meer moeite doet voor je relatie. Aan de andere kant kan je de neiging hebben om dingen af te dwingen en je partner wat meer onder druk te zetten om te krijgen wat je wilt.

Boogschutters kunnen rond 10 mei de ontmoeting van hun leven hebben of een belangrijke beslissing nemen op het gebied van de liefde. Je kan bijvoorbeeld besluiten om te trouwen of te scheiden. In geval je besluit om je relatie te beëindigen, helpen de planeten je wel om alles soepel te laten verlopen.

De Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in het teken Boogschutter en zou je liefdesrelatie kunnen verstoren. Je kan de drang voelen om revolutionaire veranderingen door te voeren in je relatie.

WERK & RELATIES
Op 4 mei verlaat Mercurius het 6e huis van werk en gezondheid en gaat je 7e huis van relaties binnen. Maar dit is ook het huis van concurrentie en rivalen. Op 9 mei volgt Venus en op de 20ste de Zon. Samenwerken en partnerschappen lijken deze maand belangrijker te worden voor je carrière.

De kans is groot dat je mogelijkheden krijgt om winstgevende contracten af te sluiten, of wel voor je werk of voor je eigen bedrijf als je dat hebt. Je hebt charme en inspiratie en dat helpt je om de beste strategie te vinden. In het geval je last hebt van concurrentie, kan het je zelfs lukken om van een vijand een vriend te maken.

Mei is ook een maand om hard te werken, je zaken goed te organiseren en een beetje van je succes te genieten.

Op 23 mei gaat Saturnus tegengesteld bewegen in je huis van geld. Financiën kunnen na deze datum te maken krijgen met problemen of vertragingen. Op 30 mei gaat ook Mercurius tegengesteld bewegen. Hierdoor kan men terugkomen op gemaakte afspraken en kan er over overeenkomsten en contracten heronderhandeld worden.

BODY & MIND
Je gezondheid en energiepeil lijken prima in orde deze maand mei. Als je last hebt van kwaaltjes, roep dan wel de hulp van een professional in en ga niet proberen om het zelf op te lossen.

Rond 26 mei kan je wel wat last hebben van vermoeidheid en sneller geïrriteerd zijn. De Maansverduistering kan je wel aanzetten om je lifestyle aan te pakken en je dieet aan te pakken.

Druk onder op de knop en lees: